6 januari 2006

Tentaplugget in i ny fas

Jo, så är det! För allt som man inte får gjort annars, det gör man dagarna innan en tenta. Exempel som att tvätta (alltså, det är de gångerna ALLA handdukar, och alla lakan åker med, gärna en matta också), vilket brukar resultera i typ 7 maskiner innan man är klar. Alltså sisådär 4 timmar senare. Gärna så att det blivit mörkt ute så man kan intala sig själv att "ojdå, var klockan så mycket, dags att gå och lägga sig". Annars är det ultimata att städa, "ojdå, det var nog en dammtuss där någonstans på golvet", vilket slutar med att man även måste ta fram skurtrasan för att det ska bli riktigt rent.

Hursomhelst. Vårat nyårslöfte i korridoren var att skaffa en ny soffa. Så självklart "råkade" Johan hitta en på anslagstavlan precis idag! Så vi ringde Sofi direkt (de kan fort försvinna, i alla fall så intalade vi oss det) som såklart hade den kvar till vår glada förvåning.

Självklart slöt hela korridoren upp (jo, alla har tenta nästa vecka) och vi traskade till andra sidan av Ryd. Där stod den! Med de perfekta måtten i en mörklila färg. Så vi tog den direkt för 300 pix, delade den och bar hem. Och visst, det tog några timmar (bära hem, montera ihop, tända ljus och äta middag), för vi var såklart tvungna att inviga den också. Sen helt plötsligt var det mörkt ute igen och snart dags att gå och sova! Typiskt!

Så till er som inte trodde det: vi fick en soffa innan (märk: innan) vi ramlade igenom den gamla. Ärligt talat så trodde jag själv nästan inte att vi skulle klara det. För det var nära.

Men för den som vill testa: Vår gamla soffa finns nu ute på anslagstavlan, så först till kvarn!

2 kommentarer:

Kristin sa...

Är det sant? Jag tror inte mina ögon, har ni verkligen skaffat en ny soffa? Jag ser fram emot att få provsitta den i april nångång. Gärna på en korridorsfest. ;)

M sa...

Ahh, den är så fin! Du kommer stå häpen framför och beundra, skiftar i typ lila, blått och grönt, nästan som camouflage :) Dessutom perfekt om vi får en till spanjor, för nu är det många platser..