9 januari 2010

Dykning

Här dök vi igår vid lagunen kring Koh Ha, cirka en timme med båt från Koh Lanta.
Delfinerna simmade efter båten imorse. Kring den här ön (Bida Nok) dök vi det första dyket idag. Den ligger intill Phi-Phi-öarna.
Och här förbereder vi oss inför det.
Kring den här ön (Bida Nai) såg vi hajarna på vårt andra dyk idag. Den ligger nära Bida Nok, liksom intill Phi-Phi-öarna.

Vi har det fortfarande fantastiskt här i Thailand och på Koh Lanta. De två senaste dagarna har vi ägnat åt dykning. Vi har dykt kring Koh Ha och kring Phi-Phi-öarna. Igår såg vi anemonfiskar, papegojfiskar (parrot fish), vackra koraller, angel fish, tiger cowrie, trumpet fish, 3 lion fish, moray eels, ghost pipefish. Det var vackert! Vi dök vid en lagun.
Idag hade vi dock vår favoritdag! Vi såg vilda delfiner hoppa efter båten på vägen ut till öarna! Det var magiskt! På första dyket såg vi en liten blue-spotted stingray, trumpet fish, moray eel, parrot fish, fina box fish i olika färger, och ett stort stim av yellow snapper glida nerför en klippa och dela sig framför oss. Vi såg också stora stim av silver bat fish och en devil scorpion fish.
På det andra dyket idag såg vi 3 leopardhajar (leopard shark/zebra shark); 2 på botten och en som kom simmande mot oss väldigt graciöst. De var ca 1,8 meter långa. Det var ett magiskt ögonblick det med! Vi såg också peacook mantis shrimp, anemone crab, giant moray eel, great corals, clark´s anemone fish, många stora trevally-fiskar (i par eller tre tillsammans), 30 cm stora puffers (vit-svarta), långa cornet fish, moorish idols, stora stim av andra vackra fiskar och mycket annat med såklart.

2 kommentarer:

Gunilla sa...

shit Malin har du gått fiskskola eller kan du namnen på alla bara sådär..jag kan inte ett namn på de jag sett i thailand.. vet dock hur en haj och en rocka ser ut... Andreas vet hur en muräna ser ut ..på nära håll..:)
men nu får ni ta och komma hem tycker jag...
// Gunilla & Kerstin

M sa...

:) Nej, vi har bok med oss, så vi kan kolla upp direkt efter dykningen. Men några är ju återkommande när man dyker så de lär man sig ju. Typ triggerfish och anemonfiskar finns det massor av i Thailand.