12 maj 2009

Italien - Rom

Rom är en underbar stad. Vi var där i februari på en weekend vilket var härligt! Det som jag gillade speciellt är att allting ligger så nära i Rom. Man kan promenera runt och se det mesta som man vill se på bara några dagar. Det är också fascinerande att det i nästan varje gathörn tycks vara fina saker att se på. På en eftermiddag hade vi gått förbi flera stora sevärdheter, både byggnader och statyer utan att vi ens hade planerat det innan. Ett tips dock: ta med skoskavsplåster och sköna skor!

Sen är ju maten i Italien underbar, den är dock inte billig. Men är det något man ska lägga pengarna på så är det just mat som riktig antipasto och god pasta. Tiramisu är också ett måste att prova. Även om man hinner se mycket av staden på bara några dagar så finns det massor kvar att besöka och det är en stad jag absolut vill tillbaka till. Det är romantiskt, kulturellt och alldeles, alldeles underbart!

För en weekend i Rom, beräkna minst ca 6000 kr per person (varav ca 1500 kr flygbiljett t/r, 2000 kr boende, 2000 kr mat och 500 kr till shopping). Vi flög med Ryan Air från Skavsta vilket fungerade bra. Ett tips dock; även om biljetten ser billig ut från början så läggs avgifter på efter några klick. Så lägg på ca 500 kr på utgångspriset så brukar man se vart det till slut hamnar. Dessutom så är all mat på flygplatsen och flyget ganska dyr att köpa (dessutom ser den inte så god ut), så för en billigare (och godare) variant; gör matsäck som tas med och ät den på flygplatsen innan säkerhetskontrollen. Observera, inga drycker får föras genom kontrollen.

Framöver kommer mer specifika Rom-tips här. Och är bilden liten? Tryck på den för förstoring.

Inga kommentarer: