6 augusti 2007

Ett år sen - Bland palmerna

Fortfarande på Koh Pha Ngan.
Denna vecka väntar annars uppsatsskrivande igen. En vecka kvar till inlämning. Håll tummarna!

2 kommentarer:

Ninaw sa...

Hej! Jag har faktiskt planerat att ta dykcert på samma ställe som ni gjorde. Visste inte att det var där ni gjorde det så det är en slump. Men det känns tryggt, ni verkade ju nöjda. Och LÄTT att jag ska köpa filmen sen!! :)

Du, hur skaffar man sig en sån där copyright stämpel till korten? Hur funkar den? Du kan väl skriva till min mail.. hittar inte din mailadress.. men förhoppningsvis har du kvar min..

M sa...

Ok, ja, Ban´s var bra, de hade svenska instruktörer där också. Han som vi hade som instruktör var halvsvensk/halvamerikan och vi hade open-water-kursen på engelska, men då kunde vi fråga han på svenska, vilket var skönt. Och vi hade böckerna på svenska, vilket underlättar då det går fortare att plugga in. Sen hade vi advanced-kursen på engelska (men böckerna fortfarande på svenska) och det gick bra det också. Har sen hört att Ban's stressar igenom en del av kursen jämfört med andra dykskolor på Koh Tao, men jag vet inte om det stämmer. Å andra sidan är Ban's det största dykcentret och det är en riktigt härlig stämning där. Men festa aldrig i samband med att du dyker, det kan gå sjukt fel och det torkar dessutom ut en helt, och man behöver allt vatten i kroppen när man dyker. Havet tar vatten från kroppen fortare än man tror. Jag tyckte också att det var väldigt skönt att få testa alla moment i poolen först, som man får på Ban's, för det är mycket att hålla reda på..