24 november 2006

Jul

Medelsvensken köper julklappar för drygt 5000 kr varje år. Jag tror inte jag känner någon som köper så mycket julklappar. Och de flesta som jag träffar varje dag kommer ändå från medel- eller överklassfamiljer.

Skum uträkning!

7 kommentarer:

Ninaw sa...

Fast vi gör nog det, tyvärr. Vi har så otroligt många och sen när man har egna barn så blir det lätt så. Bara på barnen lägger vi nog en 2000 kr. Sen en 5-700 kr på varandra.. och sen en 2000 kr till resten av släkten..
Men i år blir det inte så... jag har inte ens råd att köpa busskort den här månaden.. trots att det är en förutsättning för att jag ska kunna jobba.. så det får bli en fattig jul i år..

M sa...

Shit, det är ju sjukt mycket! Man måste ju ha råd att leva också...

Ninaw sa...

Jo, men jag kom på, efter att jag skrev detta inlägget att de där 5000 kr snarare är delat på två av oss. Inte på var och en. Så fullt så mycket är det inte. Men ändå.. Var uträkningen per hushåll eller person?

Ninaw sa...

Hehe.. "två av oss" låter ju lite konstigt.. jag menar snarare att uträkningen snarare är delat på oss "två" inte på "två av oss".. *Druckit två glas vin*

*fnitter*

M sa...

Uträkningen var per person, vilket är helt sjukt mycket. Tror inte den kan stämma...

Ninaw sa...

Ja, det låter lite mycket. Vem skulle ha råd med det som sagt? Jag tycker vi ändå lägger ut helt hysterisk mycket som det är nu!!

M sa...

Ja, det måste ju finnas någon gräns..