22 juli 2006

Livet i havet



Idag har vi dykt i havet ner pa 12 meters djup. Det var en speciell kansla att vara viktlos i vattnet och det var helt magiskt med alla fiskar som simmade i massor av olika farger runtomkring oss. Vi sag bland annat triggerfish och anemonfiskar (Hitta Nemo-fiskar) och ett tag hade vi ett helt stim av smabarracudor som simmade runtomkring oss.

Imorgon ska vi ner pa 18 meter och sen har vi varat dyk-cert klart!

Bilderna ar inte mina, sa de kommer harifran.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Meta här.
Jag vet inte Martin om du kommer ihåg vårt stora saltvattenakvarium. Troligen kommer ni att se en hel del av de fiskar vi hade. AVUNDSJUK. Ha det så bra och kul at följa er på bloggen!

Ninaw sa...

Bara så ni vet så är jag inne och glor varje dag efter nya rapporteringar. Dessutom så har jag lagt till din blogg som länk på min blogg..;)

Anonym sa...

Jo det kommer jag ihag =) Har sett en massa fiskar som skulle passa utmarkt i ett akvarium. Mina favoriter hittills ar triggerfish, som ni sag pa bilden (aggresiva och stora jaklar som garna nafsar pa simfenorna om man kommer for nara deras bo), och en jattestor skoldpadda som vi sag igar (ingen fisk iofs men vattendjur atminstone =)). Nu ska vi nog ta advanced open water certifikat ocksa vilket innebar bl.a. dyk till 30 meter, nattdyk och hajar =)

M sa...

Ja, vart open water diver-certifikat ar klart!

Det ar verkligen en helt annan varld darnere som ar i princip omojlig att forklara med ord. Och det finns ett lugn dar nere som inte finns pa land.

Vi hade helt otroliga dyk igar och sag massor av fiskar. Och som Martin skrev sa kom en skoldpadda och simmade forbi oss, vilket var haftigt. Det var en helt magisk dag i vattnet.